Ігри програмування для дітей – це Minecraft

  • 4 хв
  • 1063
Ви можете прослухати цю статтю. А якщо після цього захочете записатися на пробний урок, просто натисніть на це велике посилання!

Програмування для дітей – це можливість познайомити дитину із перспективним напрямом навчання, а надалі й роботи, вже у 8 років. Сучасні розробки дозволяють зробити це за допомогою гри, тому пропонуємо вам дізнатися більше про дитячі ігри програмування, а саме про найпотужніше навчальне середовище – Minecraft Education Edition.

Що таке Minecraft Education Edition

Minecraft – це онлайн-гра, в якій гравці досліджують тривимірні світи, взаємодіють один з одним, а також можуть створювати власні об’єкти. Тут є різноманітні всесвіти, інструменти, предмети та персонажі, тому існує незліченна кількість сценаріїв, які діти можуть реалізовувати за допомогою гри.

«Але ж де тут навчання?» – можете запитати ви. Аби навчати дітей програмування, розробники створили спеціальне середовище, яке називається Minecraft Education Edition.

Цей застосунок встановлюється окремо від гри й саме тут відбувається навчальний процес – за допомогою коду діти можуть створювати власний всесвіт, об’єкти в ньому та програмувати їх взаємодію.

Чого навчається дитина в Minecraft Education

На курсі із Minecraft Education діти всебічно розвиваються, засвоюючи навички та знання із різних галузей.

  • Математика та логіка. Оскільки ми в GoITeens викладаємо програмування в Майнкрафт навіть для дітей 8 років, то програма містить багато цікавих та захопливих завдань на покращення навичок логічного та аналітичного мислення, розв’язання математичних задач.
  • Просторове мислення. Minecraft – це тривимірний всесвіт. Аби програмувати в ньому, дитина мимоволі розвиває просторове мислення, яке в реальному житті покращує зорову пам’ять, здатність помічати дрібниці навколо та навіть орієнтуватися на місцевості.
  • Креативність. Ця навичка must have в ХХІ столітті, оскільки вона допомагає знаходити вирішення для нестандартних задач, проявляти гнучкість в робочих процесах, використовувати ресурси більш корисно та ергономічно.
  • Історія, географія, природознавство. Всесвіти Minecraft Education сповнені різноманітних матеріалів, ландшафтів, героїв – діти вивчають факти про навколишнє середовище, фізику та хімію процесів довкола. А під час уроків ми разом будуємо історичні пам’ятки – Колізей, венеціанські канали, британське метро тощо. Так діти засвоюють інформацію про історію, країни світу та географію.
  • Візуальне програмування. На першому етапі ми навчаємо дітей створення тривимірних об’єктів за допомогою графічних елементів середовища Minecraft Education.
  • Алгоритми. Ми часто програмуємо за допомогою алгоритмів у Майнкрафт, тому діти добре засвоюють їх використання на практиці. Це важливий крок до розуміння складніших конструктів у мовах програмування.
  • HTML та JavaScript. Саме ці мови кодування для дітей ми викладаємо нашим студентам 9-11 років на курсі Minecraft Education. Вони застосовуються в розробці вебсайтів та вебзастосунків, тому дитина вже в цьому віці знає основи Frontend-розробки.

Як бачите, програмування для дітей в Minecraft Education – це не просто розвага, але надзвичайно корисний досвід, який стане в пригоді будь-якій дитині. Для тих, хто досі сумнівається, ми маємо ще один матеріал з цього питання – ознайомтеся за посиланням.

Які перспективи після курсів Minecraft

Курси Minecraft Kids та Minecraft Education розраховані на дітей 8 та 9-11 років відповідно. Після завершення курсу Minecraft Education дитина вже має достатньо знань та практичних навичок, щоб обрати один із наступних напрямів:

  • Roblox – це перший крок у світ професійної розробки ігор для дітей від 11-12 років. Детальніше про цей напрям і його різницю з Minecraft – тут.
  • Frontend – розробка сайтів та вебзастосунків, один із найпопулярніших ІТ-напрямів у світі. В цьому матеріалі ми дуже детально розповіли про фронтенд-розробку.
  • Python – це одна з найпопулярніших мов програмування станом на 2023 рік, яка використовується для веброзробки, DataScience, роботи з базами даних та програмування штучного інтелекту. Цей матеріал розкаже більше про Python та перспективи розробників.

Звісно, якщо дитина воліє займатися більш творчою діяльністю, вона може обрати напрям з Digatal Design або вчитися анімувати мультфільми в Scratch. Але це вже зовсім інша історія 🙂

Головною перевагою Minecraft є практично безмежна любов дітей до цієї гри – отже, навчання буде гарантовано приносити задоволення та розвиватиме дитину. Спробувати навчання в середовищі Minecraft Education ваша дитина може на нашому безоплатному пробному занятті.



ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ПЕРШЕ БЕЗОПЛАТНЕ ПРОБНЕ ЗАНЯТТЯ З GOITEENS

Коментарі